Pot rezilia contractul cu RCS-RDS fara taxe suplimentare din cauza lipsei semnalului?

Intrebare

Buna seara,

Am o problema cu RCS-RDS si as aprecia daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi juridice. In urma cu 5 luni, am incheiat un abonament de telefonie mobila cu aceasta companie, in timpul in care locuiam la parintii mei. Recent, m-am mutat la o noua adresa si am observat ca nu am semnal la telefon in aceasta locatie. Am facut o sesizare catre RCS-RDS, dar raspunsul lor a fost destul de sec si nu mi-au oferit nicio solutie pentru problema semnalului.

Am solicitat rezilierea contractului din cauza lipsei semnalului, insa mi s-a comunicat ca aceasta este posibila doar daca achit contravaloarea unui telefon care mi-a fost oferit “gratuit” la incheierea abonamentului. As dori sa mentionez ca, desi nu am dorit acel telefon, mi s-a spus ca este parte integranta a abonamentului.

As vrea sa stiu daca am posibilitatea legala sa reziliez contractul fara a plati taxe suplimentare, avand in vedere ca nu beneficiez de serviciile promise la noua mea adresa. In caz contrar, daca incetez sa platesc abonamentul, pot fi actionat in judecata de catre RCS-RDS, tinand cont ca abonamentul este valabil pentru o perioada de 2 ani?

Multumesc anticipat pentru ajutor si eventualele sugestii.

Cuvinte cheie: RCS-RDS, contract de telefonie mobila, lipsa semnal, reziliere contract, clauze contractuale, probleme semnal telefonic, servicii telecom, actionare in instanta.

Raspuns

Salut!

Problemele cu furnizorii de servicii telecom, cum sunt cele descrise de tine in relatarea legata de RCS-RDS, sunt mai frecvente decat ti-ai putea imagina. In cazul tau, sunt cateva aspecte juridice pe care ar trebui sa le iei in considerare pentru a gasi o solutie echitabila.

Evaluarea Contractului

Programeaza acum consultanta online cu un avocat

Obtii consultanta juridica online platita, cu un avocat profesionist, timp de 1 ora. Programare rapida si usoara.

  • Consultanta personalizata de 1 ora
  • Plata online sigura si rapida
  • Avocat disponibil in mai putin de 2 ore
  • Raspunsuri rapide la intrebarile tale
  • Asistenta juridica fara deplasare
  • Consultanta completa
Programeaza Consultanta Online

In primul rand, este esential sa analizezi contractul pe care l-ai semnat cu RCS-RDS. Clauzele contractuale trebuie sa fie clare, iar termenii si conditiile trebuie sa includa informatii legate de acoperirea semnalului si obligatiile ambelor parti. De regula, contractele de telefonie mobila includ o sectiune privind calitatea serviciilor si acoperirea retelei. Daca acesti termeni nu sunt respectati, ai putea argumenta ca RCS-RDS nu si-a indeplinit obligatiile contractuale.

Lipsa Semnalului la Noua Adresa

Lipsa semnalului in noua ta locatie poate fi considerata o problema care tine de calitatea serviciilor. Ar trebui sa verifici daca RCS-RDS a specificat in contract acoperirea semnalului pentru zonele de locuire tipice. Daca nu exista astfel de specificatii, argumentul tau ca nu ai primit serviciile promise devine mai solid.

Solicitarea Rezilierii Contractului

Ai dreptul sa ceri rezilierea contractului daca serviciile nu sunt livrate conform asteptarilor si obligatiilor contractuale. In acest caz, vei dori sa pui accent pe faptul ca nu beneficiezi de semnal la noua ta adresa si ca aceasta se traduce intr-o nerespectare a termenilor contractuali.

Citeste si:  Este legal sa vinzi o proprietate aflata sub executare silita inainte de licitatie?

Achitarea Telefonului „Gratuit”

Fara indoiala, telefonul „gratuit” face parte dintr-un abonament subventionat. Insa, daca nu ai dorit initial telefonul si nu ai fost informat corespunzator despre costurile asociate, poti argumenta ca ai fost victima unei practici comerciale incorecte. In acest caz, poti contesta clauza care te obliga sa achiti contravaloarea telefonului.

Consultarea cu un Avocat

Este recomandabil sa consulti un avocat specializat in dreptul telecomunicatiilor sau protectia consumatorului. Uneori, a avea pe cineva care cunoaste bine legea alaturi poate face diferenta. Avocatul tau te poate ajuta sa navighezi prin procedurile legale si chiar sa te reprezinte in fata autoritatilor sau in cazul unei eventuale dispute juridice.

Actiunea in Instanta

Daca te decizi sa nu mai platesti abonamentul si RCS-RDS te actioneaza in instanta, acestia vor trebui sa demonstreze ca au respectat toate clauzele contractuale. In acest context, ai putea sa aduci in discutie problemele legate de lipsa semnalului si eventualele abuzuri comerciale. Avocatul tau vor putea organiza o aparare solida pe baza acestor aspecte.

Contactarea ANCOM si ANPC

Poti depune plangeri la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Aceste institutii pot interveni pentru a verifica daca drepturile tale au fost incalcate si pot sanctiona compania daca se constata nereguli.

In concluzie, pentru a rezolva problema cu RCS-RDS, este important sa ai toate informatiile relevante la indemana si sa actionezi strategic. Consulta un avocat, sesizeaza autoritatile competente si, in final, evalueaza toate posibilele cai de actiune pentru a obtine o solutie justa.

Mult succes!