Cum pot proteja interesele fetelor mele in achizitionarea unui apartament si sa evit ca fiica sotului din alta relatie sa aiba vreun drept asupra acestuia?

Intrebare

Buna ziua!

Am nevoie de sfaturile dumneavoastra in legatura cu achizitionarea unui apartament. Sunt casatorita si am doua fete de 15 si 17 ani din actuala casatorie. Sotul meu mai are o fiica dintr-o relatie anterioara, in varsta de 20 de ani. Intrebarea mea este legata de numele pe care ar trebui sa il trecem in acte pentru apartamentul pe care intentionam sa il cumparam.

In prezent, doar eu sunt angajata si voi face imprumutul necesar pentru achizitie. As prefera ca dreptul de proprietate sa fie doar al celor doua fete ale noastre, pentru a ne asigura ca eforturile mele financiare vor beneficia exclusiv de ele. Cu toate acestea, stiu ca, fiind minore, acestea nu pot fi trecute direct pe acte.

Cum pot proceda astfel incat sa protejez interesele fetelor mele si sa evit ca fiica sotului din alta relatie sa aiba vreun drept asupra apartamentului? Exista vreo modalitate de a structura achizitia in acest fel? Va rog sa imi oferiti detalii in aceasta privinta. Va multumesc anticipat pentru ajutor si intelegere.

O zi buna!

Raspuns

Achizitia unui apartament reprezinta o decizie financiara si personala importanta, mai cu seama ca doriti sa protejati interesele fetelor dvs. minore si sa evitati ca fiica sotului dintr-o relatie anterioara sa aiba vreun drept asupra acestui bun imobil.

Avand in vedere ca sunteti singura persoana angajata si veti lua un imprumut, este esential sa va asigurati ca proprietatea va beneficia exclusiv de eforturile dvs. financiare pentru cele doua fete ale dvs. In acest context, exista cateva solutii pe care le puteti considera:

1. Achizitionarea apartamentului pe numele dvs.

Cea mai simpla solutie este sa achizitionati apartamentul pe numele dvs., avand in vedere ca sunteti persoana care va face imprumutul. Aceasta va ofera controlul deplin asupra bunului si va permite sa decideti viitorul acestuia.

2. Testament pentru protejarea intereselor fetelor

Programeaza acum consultanta online cu un avocat

Obtii consultanta juridica online platita, cu un avocat profesionist, timp de 1 ora. Programare rapida si usoara.

  • Consultanta personalizata de 1 ora
  • Plata online sigura si rapida
  • Avocat disponibil in mai putin de 2 ore
  • Raspunsuri rapide la intrebarile tale
  • Asistenta juridica fara deplasare
  • Consultanta completa
Programeaza Consultanta Online

Deoarece fetele dvs. sunt minore si nu pot fi trecute direct pe acte, puteti redacta un testament in care sa stipulati clar ca doriti ca apartamentul sa fie mostenit doar de cele doua fete ale dvs. la momentul decesului. In acest fel, va asigurati ca apartamentul va ajunge in posesia lor, evitand ca fiica sotului dintr-o relatie anterioara sa devina co-proprietara.

3. Clauza de intabulare cu drept de uzufruct viager

Puteti intabula apartamentul pe numele dvs., dar cu o clauza de uzufruct viager in favoarea celor doua fete. Uzufructul reprezinta dreptul de folosinta si exploatare a unui imobil, iar in acest caz, la momentul majoratului, fetele dvs. isi vor putea exercita acest drept.

Citeste si:  Ce putem face in aceasta situatie pentru a contesta valabilitatea acestor acte si pentru a asigura ca drepturile sotiei mele sunt respectate ca unic mostenitor?

4. Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere

O alta optiune este sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, in beneficiul fetelor. Acest contract poate fi structurat astfel incat apartamentul sa revina fetelor la un anumit moment, poate la atingerea majoratului.

5. Donatie sub conditie si termen

O donatie sub conditie stipuleaza ca donatia sa fie valabila doar daca fetele ating anumite conditii (de ex. majoratul). Conditia poate fi inclusa, astfel incat sa protejeze interesele fetelor, permitandu-va sa va asigurati ca doar ele vor beneficia de bun imobil.

6. Consiliere juridica personalizata

Avand in vedere complexitatea situatiei familiale si juridice, este recomandabil sa consultati un notar sau un avocat specializat in dreptul familiei si drept imobiliar. Un profesionist in domeniu va va putea oferi sfaturi personalizate si va putea structura actele de achizitie astfel incat sa va protejeze interesele in cel mai eficient mod.

Indiferent de solutia aleasa, este important sa discutati toate detaliile cu notarul si sa va asigurati ca toate clauzele si actele sunt redactate intr-un mod cat mai clar si complet pentru protejarea intereselor fetelor dvs. Va dorim succes in procesul de achizitie a apartamentului si suntem increzatori ca veti lua cea mai buna decizie pentru familia dvs.